Càritas Mallorca va recollir l’any passat 179.122 quilos de roba en els Eroski de la nostra illa

La roba obtinguda procedeix dels 33 contenidors situats en supermercats Eroski de Mallorca. La xifra suposa un increment de 1.613 quilos respecte a 2018.

Fruit del conveni entre Càritas Mallorca i Eroski, per tercer any consecutiu, els resultats de recollida de roba han estat un èxit en els 33 supermercats Eroski de l’ illa que disposen de contenidor vermell

El total de roba recollida durant els 3 anys de conveni amb Eroski ascendeix a 515.496 quilos. El mes de novembre de 2019 va ser el que va obtenir els millors resultats, amb 20.006 quilos.

La roba dipositada en els contenidors és recollida periòdicament per Eines x Inserció, empresa vinculada a Càritas Mallorca, que s’encarrega de la seva gestió a través de projecte Moda re-. La iniciativa, d’àmbit nacional, que promou la generació d’ocupació a través d’itineraris d’inserció sociolaborals i el consum responsable gràcies a la reutilització de roba.

El projecte Moda re- suposa a Mallorca 10 persones amb contracte d’inserció, 202 contenidors de Càritas de recollida de roba, una planta de transferència, així com 9 botigues solidàries a l’illa on es pot adquirir la roba recuperada.

Càritas Mallorca i Eroski mantindrà l’acord per a continuar amb el projecte social, apostant per una iniciativa social i solidària que fomenta el consum responsable i la preservació del medi ambient, valors que comparteixen les dues entitats