Trobar feina en aquest temps de crisi social i econòmica

L’àrea de formació i orientació laboral de Càritas Mallorca continua orientant i acompanyant a les persones que han quedat sense feina durant aquest temps de pandèmia , i que es sumen a les que anteriorment estaven aturades.

Lidia Barrios i Leonardo Zerpa són dues persones que abans de la crisi del COVID-19 estaven treballant.  Ella al servei domèstic, cuidant a persones grans, i ell al sector de l’hosteleria, realitzant tasques de manteniment  a un hotel del centre de Palma. El confinament i l’aturada d’activitats els va deixar sense feina, amb molta angoixa per falta d’ingressos i amb la necessitat d’atendre a la seves respectives famílies.

Tot dos han estat acompanyats des de Càritas Mallorca a través del servei de Formació, Orientació i Intermediació laboral, abans i durant aquest temps de confinament, un assessorament i seguiment que ha estat positiu ja que tant Lidia com Leonardo han trobat feina. Reconeixen que poder treballar en aquests moments els hi dona un petit respir , encara que sigui per poques hores. Esperen que la situació d’abans del COVID-19 torni aviat per a gaudir d’una certa normalitat.

Atenció continuada  des de l’Àrea d’Ocupació de Càritas

Càritas Mallorca ha continuat el seguiment a les persones que estaven en processos de formació i de recerca activa de feina durant aquest temps de l’Estat d’Alarma, i també a nous demandants.

S’ha mantingut l’atenció a les persones que havien iniciat cursos de formació programats per l’entitat a inici d’any i que a causa de la implantació de l’estat d’alarma i el confinament, han quedat suspesos per ser activitats presencials. Se’ls hi ha enviat, a través de whatsapp o correu,  alguns continguts de la formació. També se’ls ha orientat i acompanyat per a la tramitació de diferents demandes.

Aquest acompanyament i seguiment també s’ha ofert a les 261 persones que estaven inscrites a Càritas, i que participaven de diferents itineraris per la recerca de feina, on s’orienta i s’acompanya individualment a les persones quant a competències laborals, processos de recerca de feina, intermediació laboral… Durant aquests temps, també se’ls ha ajudat a fer inscripcions a bosses de feina , a consultar i gestionar ofertes, a participar de formació online,etc, una atenció que  s’ha donat també als nous demandants que s’han sumat durant aquest temps a la bossa de recerca i millora de feina. S’ha creat un petit llistat de difusió des del que es fan arribar diferents ofertes de feina publicades.

L’àrea de Formació, Orientació i Intermediació Laboral de Càritas Mallorca ha estat també en contacte amb les empreses que col·laboren en aquest àmbit habitualment, per a conèixer la seva situació i perquè tinguin present la bossa de feina de que disposa Càritas per si necessiten incorporar a nou personal, un contacte que també s’ha mantingut amb els empleadors principalment de l’àmbit del servei domèstic.

Càritas Mallorca també s’està plantejant la redefinició del servei d’orientació laboral per a donar cobertura a totes les demandes i reforçar el suport online, així como noves línies de formació no només a nivell metodològic sinó també a nivell de continguts.