#RegalsQueDonenVida

Campanya de Nadal de Càritas Mallorca a xarxes socials per visibilitzar les persones participants del programa d’economia solidària de l’entitat  i el resultat de la feina que desenvolupen.

#RegalsQueDonenVida és el títol de la Campanya que novament encetam per a donar a conèixer les persones que participen en els projectes d’inserció de Càritas Mallorca, i que  sónles protagonistes de la Campanya d’aquest 2020. La iniciativa vol donar a conèixer el que significa per a aquestes persones el fet de poder formar part d’aquests espais on són acompanyats en el seu procés d’ inserció social i laboral .

L’objectiu de la campanya de Nadal és apropar la tasca que es realitza en aquests projectes de Càritas Mallorca, on a través de la recuperació de juguetes, de la reparació de bicicletes, reutilització de roba, laconfecció industrial, els participants adquireixen competències transversals, tècniques i laborals per a després desenvolupar-les i aplicar-les a la vida quotidiana.

Domingo, Ameline, Adeyinka, Fausto, Cheikh, Jerson, Carol…són algunes i alguns dels protagonistes de la Campanya #RegalsQueDonenVida que expliquen en una sola frase el que els aporta el poder participar en els tallers de juguetes, de bicicletes, Koluté o a l’empresa d’inserció de Càritas, Eines x Inserció.

La iniciativa també vol  potenciar un consum responsable donant a conèixer aquests productes que donen oportunitats a persones en procés de formació i inserciói contribueixen a la sostenibilitat ambiental que  són juguetes recuperades, bicicletes posades a punt, roba reutilitzada i actualitzada, vestits i motxilles amb teles africanes … Adquirint aquests productes a les Botigues Solidàries de Càritas com a detalls per aquestes festes, estau “donant vida” a les persones que els produeixen i al planeta que compartim.

Projectes d’Inserció Sociolaboral

El de Recuperació de juguetes està ubicat a l’espai de Càritas de Verge de Lluc,  on participen persones en situació de vulnerabilitat social i que gràcies a un acompanyament continu per part de Càritas reforcen les habilitats socials i prelaborals.

El Taller de Recuperació de Bicicletes, és el taller ubicat a Inca, on gràcies a la donació de particulars i empreses, les persones participants al taller adquireixen nocions de mecànica per a restaurar i posar a punt les bicicletes.

Des del treball en clau de procés i  mitjançant  itineraris d’inserció individuals l’empresa d’ Eines x Inserció vinculada a Càritas, impulsa contractes d’inserció a persones amb dificultats per accedir posteriorment al mercat laboral ordinari,  donant- formació i possibilitant experiència  professional  a través de la recuperació i reciclatge de roba,

Per últim està el projecte Koluté, de vestits, dessuadores,  bosses i complements amb teles africanes, una proposta d’economia solidària  de formació i inserció laboral en l‘àmbit de la confecció industrial  per a persones immigrants principalment d’origen africà.

Des de Càritas Mallorca us animam perquè conegueu aquestes històries dels  participants dels tallers d’habilitats sociolaborals a través dels nostres perfils a xarxes socials @CaritasDiocesanaDeMallorca  (Facebook)i @caritasmallorca  (Twitter)  i que us apropeu  a les nostres  botigues per a descobrir  els productes que surten d’aquests espais sociolaborals.

Més informació  #RegalsQueDonenVida