Càritas Mallorca us desitja un Bon Nadal

AQUEST NADAL, MÉS A PROP QUE MAI


Estam ja a punt de celebrar un nou Nadal i donar d’aquesta manera acollida al Déu que ve a fer estada entre nosaltres. Temps per excel·lència de celebracions, de trobades i de desitjos de pau i amor.

Res ni ningú ens pot prendre l’alegria del nostre ser cristià donant la benvinguda a Jesús, Déu que es fa home per acompanyar-nos en la tasca transformadora del nostre cor i del nostre món. Però ja sabeu que aquest Nadal és ben especial. Vivim immersos en una pandèmia que ha deixat moltes víctimes i que està tenint efectes devastadors a molts nivells, però també i sobretot a nivell econòmic.

Un Nadal en el qual se’ns demana que no ens ajuntem, que no celebrem en grup, que no ens abracem ni ens besem, que evitem, en definitiva, tots els gestos que ens ajuden a expressar la nostra proximitat amb les persones que estimam. Ens hem d’esforçar més que mai per mantenir les nostres mans netes (i no només les mans), per dur sempre posada la mascareta (que no ens deixa veure el somriure de l’altre, encara que per sort deixa al descobert els ulls que a vegades diuen més que les paraules) i sobretot mantenir la distància que permet respectar la vida dels altres.

En mig d’aquesta situació la proposta de Càritas és la d’intentar no deixar ningú enrere, acostar-nos amb el cor, i convidar a col·laborar, a participar i a sumar les bones intencions de totes les persones perquè es converteixin en accions, en gestos de solidaritat, de compromís, de generositat.

La proximitat o la llunyania dels altres no es mesura en metres, sinó amb gestos, perquè l’amor s’alimenta del detall. Per això el lema de la campanya d’enguany és “AQUEST NADAL, MÉS A PROP QUE MAI”.

Des de Càritas us volem desitjar un Bon Nadal, que ens apropi més que mai i que ens ajudi a viure el futur amb esperança, sabent que junts som capaços de fer realitat el somni del nostre Déu: un món millor per a tots.

Molt afectuosament


Mateu Tous i Vanrell
President Junta Gestora de Càritas