La Comissió Permanent de la CEE confirma per a un nou mandat al president i a la secretària general de Càritas

Manuel Bretón i Natalia Peiro seguiran al capdavant de la Confederació durant els pròxims tres anys

La Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), reunida a Madrid els dies 23 i 24 de febrer, ha decidit renovar en els seus càrrecs per un nou període de tres anys a Manuel Bretón com a president de Càritas Espanyola i a Natalia Peiro com a secretària general.

En un missatge dirigit a tota la Confederació Càritas, el president i la secretària general
expressen la seva “alegria i agraïment” als bisbes per aquesta confirmació que “per a nosaltres és un privilegi i una gran responsabilitat”.

“Sabeu que contau amb la nostra disponibilitat i compromís indestructible –afirmen en
la nota—, i amb tot l’agraïment, perquè res d’això hagués estat possible sense
la vostra ajuda i la vostra confiança. Això és per a nosaltres importantíssim. El vostre suport constant ens ha fet més forts i, sens dubte, millors”. Manuel Bretón i Natalia Peiro fan, a més, un reconeixement al delegat episcopal de Càritas Espanyola, Vicente Martín, i al vicepresident, Enrique Carrero, als qui agraeixen “el seu compromís amb nosaltres, amb aquesta Confederació i amb aquest Equip Directiu unit i còmplice a intentar enfortir i enfortir-nos com a Confederació i com a família en favor dels quals més ens necessiten per a complir la missió de la nostra Església, els seus pastors i l’Evangeli que ens guia ”

Manuel Bretón, president des de 2017
Manuel Bretón Romero va ser nomenat president de Càritas Espanyola el 23 de febrer de 2017, càrrec en el qual prenia el relleu de Rafael del Riu Sendino i que assumia després d’haver estat el primer director de la Càritas Castrense, creada quatre anys abans.

Al costat de la presidència de Càritas, Manuel Bretón exerceix també la presidència de la Fundació FOESSA (Foment d’Estudis Socials i de Sociologia Aplicada), vinculada a Càritas.

Militar de carrera, Manuel Bretón és tinent general retirat. Nascut en 1946 a Madrid,
va ingressar en l’Acadèmia Militar de Saragossa en 1964, on quatre anys més tard
obtindria el despatx de tinent d’Artilleria. Al llarg de la seva carrera en les Forces
Armades va exercir diverses responsabilitats, entre les quals destaca la seva etapa com a ajudant de camp, primer, i posteriorment com a secretari personal de S. M. El Rei. Ha estat, així mateix, cap de gabinet dels ministres de Defensa Federico Trillo i José Bono.

Ha desenvolupat també una intensa activitat professional en l’exterior, on ha
participat en el Eurocuerpo i exercit com a agregat de Defensa en les Ambaixades d’Espanya a Alemanya, Àustria i Suïssa. En l’actualitat continua lligat al món de la
seguretat i la defensa com a membre de EuroDefense-España.

Casado, amb cinc fills i deu néts, el nou president de Càritas parla diversos idiomes
i està en possessió de diverses distincions tant civils com militars.

Natalia Peiro, primera secretària general.

Nomenada pels bisbes el 14 de desembre de 2017, Natalia Peiro Pérez ha estat la primera dona a exercir el càrrec de secretària general de Càritas en les seves més de 70 anys d’història.

Va accedir a la Secretaria General, on va succeir a Sebastián Mora Rosado, des de la
Direcció de l’Àrea de Comunicació, Sensibilització i Incidència de Càritas Espanyola.
Com a secretària general, exerceix també el càrrec de directora executiva de la
Fundació FOESSA (Foment d’Estudis Socials i de Sociologia Aplicada). I des de maig
passat, assumeix al mateix temps la Vicepresidència de Càritas Europa.

Nascuda a Madrid el 19 novembre de 1975, Natalia Peiro és llicenciada en Ciències
Polítiques i de l’Administració per la Universitat Complutense de Madrid. Ha completat
la seva formació acadèmica amb un màster en Màrqueting Digital i Comerç electrònic, a l’Escola de Negocis de la Universitat Autònoma de Barcelona (2016-2017); un altre màster en Cooperació Internacional i Gestió de Projectes, en la Fundació Ortega y Gasset (2001-2002); i un postgrau en Lideratge i Innovació social en Organitzacions No Governamentals, en ESADE Business & Law School (2008-2009). És, així mateix, experta en Responsabilitat Social Corporativa i Processos de Comunicació, per Formaselect Consulting (2007-2008).

Vinculada laboralment a Càritas Espanyola en 2002, ha exercint la direcció de l’Àrea
de Comunicació, Sensibilització i Incidència, i de l’Àrea de Cooperació Internacional, tècnic de Cooperació Internacional per als països d’Europa Central i de l’Est, i secretària de Direcció de Càritas Espanyola.

Natalia Peiro compta amb una dilatada experiència de treball en l’exterior, derivada tant de la seva participació com experta de Càritas Espanyola en els fòrums de treball de la xarxa internacional de Càritas (Comitè Representatiu de Càritas Internationalis i el Comitè Executiu de Càritas Europa), com de la seva anterior etapa professional com a assistent en la Direcció General d’Energia i Transport de la Comissió Europea, a Brussel·les (2000), i com a tècnic de la Fundació Centre d’Estudis Comercials del Ministeri d’Economia i Hisenda i la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Madrid. Natalia Peiro està casada i és mare de quatre fills.