Taller de Bicicletes, espai de formació i inserció a Inca

A través de la reparació de bicicletes Càritas Mallorca dóna noves expectatives a persones amb dificultat d’accedir al mercat laboral

Álex, Adolfo, Gabriel, Lautaro, Jerson, Cheikh, David, Carol, Youcef, Pape ,Ali, Moustapha Jurgen , Ibrahima, són les 14 persones participants en el taller de Bicicletes, un dels espais d’inserció de Càritas Mallorca ubicat a Inca. Al llarg d’aquests 2 darrers anys s’ha anat consolidant com un espai de formació i acompanyament a persones que viuen una situació de vulnerabilitat amb el suport econòmic del 0’7% IRPF de les Illes per a les Illes del Govern Balear.

Algunes de les persones participants fa poques setmanes  que són al taller, altres, quasi 2 anys…  però totes fan un  aprenentatge a partir de la reparació i posada a punt de bicicletes que han estat donades  per particulars, empreses i també per part de policia local i nacional de diferents municipis.

Al taller a més de realitzar la formació especialitzada en la reparació de bicicletes es fa un procés d’acompanyament i recuperació de valors que possibiliten un creixement i millora  personal com la confiança, la motivació, la iniciativa, el treball en equip, la cooperació, l’assumpció de reptes…Valors necessaris pel dia a dia i que algunes d’aquestes persones participants necessiten treballar.  El procés d’acompanyament està realitzat per monitores i tècniques socials que fan un seguiment del dia a dia dels participants i de la seva evolució dins el grup de treball, acció indispensable perquè la persona continuï adquirint més coneixements i més fortaleses de cara al futur. Precisament un dels participants d’aquest taller, Florentino, ha fet aquesta passa i gràcies a les fortaleses adquirides , ha trobat una feina amb moltes garanties d’èxit.

Les nocions de mecànica que aprenen els participants volen ser una porta oberta per accedir al mercat laboral on l’especialització, com és la reparació de bicicletes, pot ser un valor a destacar dins un món laboral on el sector serveis acapara el nombre més gran de treballadors. Es una oportunitat a tenir present en aquest moment de major consciència sostenible i mediambiental, sense deixar de banda la vessant esportiva que té molts d’adeptes .

El taller de Bicicletes està ubicat a Inca al carrer Reis Catòlics, 90 i  l’horari de cara al públic és de 10 a 13h de dilluns a divendres. Es poden fer donacions de bicicletes que ja no s’utilitzin i es poden adquirir també les que ja s’han reparat. També es pot telefonar al  971 88 04 99 o 629 774 362 . Aquest espai s’inclou dins els tallers prelaborals i projectes d’economia solidària que impulsa Càritas Mallorca on es promociona a la persona a través d’accions a favor de la seva inserció sociolaboral.