Col·laboració d’Endesa amb Càritas Mallorca a través del projecte “Suport a l’Ocupació 2.0”

El projecte pretén la inserció sociolaboral a través de l’activació i el desenvolupament d’itineraris integrats i personalitzats d’inserció

Nova col·laboració d’Endesa amb Càritas Mallorca en el projecte “Suport a l’Ocupació 2.0” que pretén la inserció sociolaboral a través de l’activació i el desenvolupament d’itineraris integrats i personalitzats d’inserció.

La directora de Càritas Mallorca, Esther Romero, ha rebut al director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas, que ha visitat la seu de Càritas, juntament amb altres responsables de l’empresa i de l’entitat , i ha pogut conèixer de primera mà els projectes que actualment es duen a terme.

La formació del projecte “Suport a l’Ocupació 2.0” està enfocada com una acció individual, adaptada a la demanda i la necessitat de cada persona que participa en el projecte, per tal de millorar les competències transversals així com el coneixement de tècniques i continguts específics d’una ocupació (neteja, cuina, cura de majors, comerç, etc.) en format de microcàpsula i de manera periòdica, a més de treballar la resolució de conflictes, l’autocontrol, el treball en equip, etc.

El projecte s’inclou dins el programa d’acció per la inserció sociolaboral de Càritas Mallorca, que contempla diverses accions grupals tant a persones residents a Palma com a d’altres nuclis de Mallorca. Per a una millor execució del projecte, Càritas s’ha coordinat amb altres entitats com la Creu Roja i el Centre Social Flassaders, per a l’oferta formativa de castellà i informàtica.

El projecte s’executa amb 3 treballadores socials, 1 treballador social i un graduat social que duen a terme funcions d’orientació laboral i intermediació laboral amb empreses i particulars; una educadora social que acompanya les accions d’orientació individual i grupal; i una pedagoga que du a terme tasques d’intermediació. Aquest treball es complementa amb el de tot l’equip que conforma el programa, creant dinàmiques de treball i aprofitant determinades sinergies amb la finalitat d’aconseguir els resultats més òptims, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

Altres col·laboracions d’Endesa i Càritas Mallorca

A més de la participació d’Endesa en el projecte “Suport a l’Ocupació 2.0”, Endesa ha fet una donació 200.000 euros a Càritas Mallorca, Càritas Diocesana de Menorca i Càritas d’Eivissa i Formentera que va suposà aproximadament 200.000 kg en productes bàsics que reberen les famílies més vulnerables de les Illes Balears.  S’hi destinaren 100.000€ a Càritas Mallorca per a poder cobrir les necessitats de productes bàsics com és l’alimentació i els productes d’higiene personal i de neteja de la llar.