Acció per a la inserció sociolaboral

El programa d’Acció d’Inserció Sociolaboral, inclou totes aquelles accions que actuen en la promoció de les persones en l’acompanyament cap a la inserció sociolaboral.

Comptam amb els següents projectes:

  • Prelaborals: Taller de Recuperació de Juguetes , de Reciclatge de Paper (Verge de Lluc-Palma) Bona Traça (Manacor), i Recuperació de Bicicletes (Inca) , des d’on es treballen competències bàsiques, transversals i laborals. Els productes que surten dels tallers així com productes de Comerç Just és poden trobar a les  Botigues Solidàries presents a molts d’indrets de Mallorca.
  • Formatius: Classes d’idiomes; Informàtica; Cursos de capacitació específica de cuina, cuidadors no professionals,habilitats bàsiques en neteja, cambrers, comerç, electricitat,etc; Cursos de formació en el lloc de feina; i pràctiques formatives no laborals en empresa. També inclou el Projecte Kolute, projecte formatiu en confecció de roba.
  • Accions d’orientació laboral, per a que la persona pugui millorar competències laborals: el·laboració de currículum, autocandidatura, informació sobre formació, mercat de treball, derivació a cursos,etc.
  • Accions d’intermediació, que suposen la captació d’empreses col·laboradores i empleadors particulars. Al ser Agència de Col·locació autoritzada, captam i rebem ofertes de feina per a posar-les a l’abast de les persones que acompanyam.
  • Eines X Inserció, és l’empresa d’inserció de Càritas que centra la seva activitat entorn a la recollida, valorització i comercialització de roba de segona mà, i que dona oportunitats de feina a persones que tenen dificultats per accedir al món laboral. ‘